Смак який нагадує дитинство.Сливовий пиріг з сметанною заливкою
Смак цього пирога нагадує дитинство… Аромат слив з саду та домашня сметанка…
Інгредієнти для сливового пирога
Тісто
- 100 г борошна (4 ст.л. з гіркою).
- 50 г вершкового масла (1/4 пачки, холодного).
- 40 г жовтка (2 шт.).
- 3 г розпушувача (1/2 ч.л.).
- Дрібка солі.
Сметанна заливка
- 200 г сметани (0,8 склянки об’ємом 250 мл, жирність 15-20%).
- 50 г яйця (1 шт.).
- 70 г цукру (3 ст.л.).
- 10 г кукурудзяного крохмалю (1 ч.л. з гіркою).
Приготування сливового пирога
Тісто
Увімкніть духовку на 180 С з обдувом. Змішайте жовтки з цукром.
Борошно з’єднайте з розпушувачем і сіллю. Натріть на дрібній тертці холодне вершкове масло, змішуючи його з борошном.
Оберніть тісто харчовою плівкою і приберіть у морозилку на 10 хвилин.
Підготуйте сливу
Розріжте сливу навпіл, дістаньте кісточку, кожну половинку розрізати на 3 частини. Додайте до нарізаних слив корицю і перемішайте.
Приготуйте сметанну заливку
Змішайте яйце з цукром. Додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте до однорідної консистенції.
Формуємо пиріг
Візьміть форму діаметром 20 см, викладіть на дно форми тісто і розрівняйте його, формуючи бортики. Викладіть на тісто підготовлені сливи у кориці. Залийте сливи заливкою – вона не повинна доходити до краю на 1-2 мм.
Залиште випікатися пиріг у духовці з температурою 180 С, на 30-35 хвилин. Дайте готовому пирогу охолонути і потім присипте його цукровою пудрою.