Ніколи не стерелізуйте банки цими спасобами.Після цього усі закрутки можуть вибухнути

Весь урожай піде нанівець.

Стерилізація банок — обов’язкова умова консервації овочів.

Погано стерилізовані банки стануть причиною розмноження бактерій, і зимові заготівлі стануть непридатними.

Щоб банки із закрутками не вибухали, можна використовувати перевірені способи їхньої стерилізації, враховуючи нюанси.

Стерилізація в духовці

Підготовка банок до закладки овочів включає не тільки їх очищення від бруду, пилу, нальоту іржі. У цій справі важлива правильна стерилізація.

Багато господинь ставлять банки в духовку, але не всі знають, що такий спосіб працює не на всі 100%.

Не кожна духовка може похвалитися рівномірним прогріванням, а неправильно виставлена температура може призвести до того, що банка лусне.

Стерилізація банок у духовці — добрий спосіб, але не виключені «втрати» у вигляді тріснутого скла.

Бабусин спосіб — на пару

Багато хто знає цей простий спосіб стерилізації скляних банок для закручування.

Все дуже просто: воду в каструлі доводимо до кипіння, виставляємо зверху решітку, на неї ставимо банки і даємо їм пропаритися протягом 5-8 хвилин, потім добре висушуємо.

Кришки на кілька хвилин можна закинути у киплячу воду.

При цьому способі стерилізації мінімізується ризик того, що банки луснуть.

Банки попередньо потрібно ретельно вимити.