Готую такі сирні пампухи на Різдво кожного року. Гості завжди з’їдають всі. А рецепт дуже простий
Ці смачні та апетитні сирні пончики можна приготувати швидко та без зайвих труднощів. Вони обов’язково стануть улюбленими в кожній родині, адже рецепт передавалася в нашій сім’ї від матері до доньки.
Інгредієнти:
- 250 г пшеничного борошна
- 300 г сиру
- 5 ст. ложок цукру
- 2 яйця
- 1/2 ч. ложки солі
- 1/2 ч. ложки соди
- 1 ч. ложка оцту 9%
- трохи ваніліну
- цукрова пудра для посипки
- рослинна олія для смаження
Приготування:
У великій мисці збийте яйця з цукром до отримання однорідної суміші.
Додайте сир і ретельно збийте блендером до гладкої текстури.
Введіть сіль і ванілін. В гасену соду (потрібно додати оцет) змішайте і додайте до маси.
Просійте борошно і поступово додавайте до суміші. Замісіть еластичне тісто.
З готового тіста сформуйте ковбаски та наріжте їх на рівні частини. З кожного шматочка зробіть кульки розміром з волоський горіх.
Нагрійте рослинну олію в каструлі і смажте пончики до золотистої скоринки.
Витягніть готові пончики на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Посипте готові пончики цукровою пудрою.
Смачного!