’’Дайте ще’’ скільки банок не закриєте завжди буде мало. Овочевий салат на зиму який з’їдають завжди

У період року, коли настає сезон консервації, багато з нас задаються питаннями про те, як зберегти смаки літа на зиму. Пропонуємо вам спробувати оригінальний рецепт овочевого салату, який збереже свіжість і смак овочів навіть взимку.

Ця страва, безумовно, стане вашою улюбленою, адже вона має неперевершений смак і велику користь. Цей рецепт припаде до душі всім любителям овочів у будь-якому вигляді.

Як приготувати овочевий салат для зимової консервації:

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків;
  • 1 кг помідорів;
  • 400 г капусти;
  • 250 г перцю;
  • 250 г цибулі;
  • Пучок свіжої петрушки;
  • 150 мл рослинної олії;
  • 1,5 столової ложки солі;
  • 2-3 столові ложки 9% оцту;
  • 4 столові ложки цукру.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку підготуйте всі овочі: нашаткуйте капусту, наріжте огірки кружальцями, а помідори — на часточки. Чистимо цибулю, ріжемо півкільцями, перець нарізаємо соломкою, а петрушку мілко нарізаємо.
  2. У великій мисці об’єднайте всі овочі й додайте олію, сіль, цукор і оцет. Ретельно перемішайте все і залиште на півтори години, періодично помішуючи.
  3. Після того, як овочі віддадуть сік, розподіліть їх по трилітрових банках і закрийте кришками.
  4. Поставте банки з салатом на стерилізацію (літрова банка потребує близько 10-12 хвилин стерилізації після закипання води). Закрийте кришками, переверніть дном догори, укутайте і залиште до повного остигання.

Цей овочевий салат в трилітрових банках стане справжньою скарбницею смаку і корисних речовин для вашого столу взимку. Насолоджуйтеся свіжістю овочів навіть у холодну пору року!