’’Дайте ще’’ скільки банок не закриєте завжди буде мало. Овочевий салат на зиму який з’їдають завжди
У період року, коли настає сезон консервації, багато з нас задаються питаннями про те, як зберегти смаки літа на зиму. Пропонуємо вам спробувати оригінальний рецепт овочевого салату, який збереже свіжість і смак овочів навіть взимку.
Ця страва, безумовно, стане вашою улюбленою, адже вона має неперевершений смак і велику користь. Цей рецепт припаде до душі всім любителям овочів у будь-якому вигляді.
Як приготувати овочевий салат для зимової консервації:
Інгредієнти:
- 1 кг огірків;
- 1 кг помідорів;
- 400 г капусти;
- 250 г перцю;
- 250 г цибулі;
- Пучок свіжої петрушки;
- 150 мл рослинної олії;
- 1,5 столової ложки солі;
- 2-3 столові ложки 9% оцту;
- 4 столові ложки цукру.
Спосіб приготування:
- Спочатку підготуйте всі овочі: нашаткуйте капусту, наріжте огірки кружальцями, а помідори — на часточки. Чистимо цибулю, ріжемо півкільцями, перець нарізаємо соломкою, а петрушку мілко нарізаємо.
- У великій мисці об’єднайте всі овочі й додайте олію, сіль, цукор і оцет. Ретельно перемішайте все і залиште на півтори години, періодично помішуючи.
- Після того, як овочі віддадуть сік, розподіліть їх по трилітрових банках і закрийте кришками.
- Поставте банки з салатом на стерилізацію (літрова банка потребує близько 10-12 хвилин стерилізації після закипання води). Закрийте кришками, переверніть дном догори, укутайте і залиште до повного остигання.
Цей овочевий салат в трилітрових банках стане справжньою скарбницею смаку і корисних речовин для вашого столу взимку. Насолоджуйтеся свіжістю овочів навіть у холодну пору року!