У жодному разі не викидайте браковані огірки. З них можна приготувати дуже смачний соус
Не всі огірочки з грядки підходять для консервації чи подачі до столу, але це не біда!
Однак не поспішайте викидати «браковані» плоди, адже з них можна приготувати пікантний соус на зиму, який стане чудовим доповненням м’ясних страв, гамбургерів та хот-догів. Знаменитий огірковий соус Реліш вже полюбив увесь світ, спробуйте приготувати його і ви.
Для приготування соусу знадобиться:
- терті огірки — 2 чаші об’ємом 1 л;
- терта цибуля — 1 чаша об’ємом 1 л;
- болгарський перець — 1/2 чаші об’ємом 1 л;
- сіль — 2 ст.л;
- мед — 2 ст.л;
- цукор — 2 ст.л;
- гірчиця французька в зернах — 270 гр;
- 4 зубки часнику;
- прянощі за смаком — 1-2 ст.л;
- оцет яблучний 9% — 3ст. л.
Приготування:
Натріть огірки на великій тертці або тертці для корейської моркви.
Так само підготуйте цибулю. Додайте до огірків та цибулі подрібнений болгарський перець.
Додайте сіль до овочів і добре перемішайте. Залишіть овочі в каструлі, закритій кришкою, в теплому місці на 2-3 години. Через 3 години злийте рідину, що утворилася.
Додайте до овочів діжонську гірчицю та мед.
Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння при постійному помішуванні, після закипання проваріть ще 15 хвилин на повільному вогні. Не відключаючи нагрівання, додайте до соусу часник, спеції та 9% яблучний оцет. Після додавання всіх прянощів проваріть соус ще 5 хвилин і відключіть нагрівання.
Гарячий соус розлийте по невеликих скляних баночках і щільно закрийте кришками.