У жодному разі не викидайте браковані огірки. З них можна приготувати дуже смачний соус

Не всі огірочки з грядки підходять для консервації чи подачі до столу, але це не біда!

Однак не поспішайте викидати «браковані» плоди, адже з них можна приготувати пікантний соус на зиму, який стане чудовим доповненням м’ясних страв, гамбургерів та хот-догів. Знаменитий огірковий соус Реліш вже полюбив увесь світ, спробуйте приготувати його і ви.

Для приготування соусу знадобиться:

  • терті огірки — 2 чаші об’ємом 1 л;
  • терта цибуля — 1 чаша об’ємом 1 л;
  • болгарський перець — 1/2 чаші об’ємом 1 л;
  • сіль — 2 ст.л;
  • мед — 2 ст.л;
  • цукор — 2 ст.л;
  • гірчиця французька в зернах — 270 гр;
  • 4 зубки часнику;
  • прянощі за смаком — 1-2 ст.л;
  • оцет яблучний 9% — 3ст. л.

Приготування:

Натріть огірки на великій тертці або тертці для корейської моркви.

Так само підготуйте цибулю. Додайте до огірків та цибулі подрібнений болгарський перець.

Додайте сіль до овочів і добре перемішайте. Залишіть овочі в каструлі, закритій кришкою, в теплому місці на 2-3 години. Через 3 години злийте рідину, що утворилася.

Додайте до овочів діжонську гірчицю та мед.

Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння при постійному помішуванні, після закипання проваріть ще 15 хвилин на повільному вогні. Не відключаючи нагрівання, додайте до соусу часник, спеції та 9% яблучний оцет. Після додавання всіх прянощів проваріть соус ще 5 хвилин і відключіть нагрівання.

Гарячий соус розлийте по невеликих скляних баночках і щільно закрийте кришками.