Смачний маринований буряк на зиму. Готується просто та гарно зберігається
Столовий буряк, закритий таким чином, згодиться для приготування борщу взимку та для інших страв, до складу яких входить буряк. Консервований буряк добре зберігається, навіть в житловому приміщенні в шафі або на кухні.
Інгредієнти:
- Столовий буряк.
- Чиста вода 1 л.;
- Кам’яна сіль 25 гр.
Спосіб приготування:
- Почистьте від бруду та корінців буряк, помийте й поставте варитися на протязі 10 хвилин.
- Злийте воду та залийте його льодяною водою, щоб швидко охолонув.
- Очистьте буряк від шкірки, наріжте на довільні шматки, а дрібні лишіть цілими.
- Скляну тару й кришки помийте харчовою содою та простерилізуйте.
- Розкладіть, приготований раніше буряк, по підготовленим банкам.
- У киплячу воду додайте ложку столову з гіркою солі й дайте покипіти 5 хвилин.
- Потім залийте ним буряк та прикривши кришками простерилізуйте банки на водяній бані. Ємність 0,5 л.- 35 хвилин, а 1 л. – 45 хвилин.
- Після закатайте герметично та вкутайте ковдрою до повного охолодження.
Приємного апетиту!