Найврожайніші сорти яблунь, які дають ранній урожай солодких та смачних яблук
Яблука літнього терміну дозрівання вважаються ароматними, солодкими та смачними. Щоправда, довго вони не зберігаються, тому нез’їдений відразу врожай перетворюється на чудові соки, джеми, повидло та пастилу.
Якщо у вашому саду ще немає такої яблуні, придивіться до сортів зі списку нижче. Всі вони невибагливі та дуже смачні, за що користуються заслуженою популярністю.
Яблуня “Степанівське”
З імунітетом до парші, стабільно врожайна. На початку серпня постачає до столу досить великі (від 170 г) вирівняні плоди – хрумкі, соковиті, збалансований кисло-солодкий смак. Зняті до повного дозрівання яблука зберігаються близько місяця.
Яблуня “Яблучний спас”
Вже на початку серпня у ваших руках виявляться гладкі, з малиново-червоним рум’янцем, солодкі, з приємною кислинкою яблучка масою близько 230 г. Сорт прославився не тільки відмінними плодами, а й:
- стійкістю до всіх видів парші та інших поширених хвороб;
- високими адаптивними здібностями та зимостійкістю до -35°C;
- скороплідність – перші яблука встигають вже на другий рік після посадки;
- гарною врожайністю – понад 50 кг товарної продукції із дорослого дерева.
Яблучний спас однаково успішно вирощують і у південних, і у північних регіонах із коротким літом.
Яблуня “Шушенське”
У період плодоношення, а це друга декада серпня, від цієї красуні важко відвести погляд. Її гілки усипані невеликими (80-110 г), з інтенсивно-червоним рум’янцем яблуками. А їхній смак – багатий, кислувато-солодкий, мало кого залишає байдужим.
Сорт імунний до парші стабільно врожайний (від 30 до 80 кг). Може підмерзати особливо суворі зими, але швидко відновлюється. Плоди зберігаються близько 30 днів.
Яблуня “Слава переможцям”
У середині серпня починає віддавати середні або великі (до 180 г), з розмитим червоним рум’янцем плоди. Смак відмінний, солодкий з легкою кислинкою, м’якоть ніжна, соковита та запашна.
Сорт наділений безліччю позитивних якостей – міцним імунітетом, високою зимостійкістю, щорічною врожайністю (до 70 кг). І хоча яблуня відноситься до літніх, плоди не псуються при зберіганні до 4 місяців.
Яблуня “Мелба”
Один з найбільш затребуваних сортів – високоврожайний (75-150 кг), скороплідний, смачний. Тисячі дачників закохалися в його неймовірний цукерковий аромат та карамельний присмак соковитої м’якоті.
Великі (від 110 до 200 г) плоди готові до збирання приблизно у другій половині серпня. У холодильнику вони лежать без втрат до початку зими.
Яблуня “Катя”
Через 3-4 роки після посадки саджанця ви зможете продегустувати симпатичні рум’яні яблука округло-конічної форми масою 120-150 г. Смак соковитої дрібнозернистої м’якоті оцінений на 4,7-4,9 балів із 5 можливих!
Сорт стійкий до парші та борошнистої роси, відмінно переносить суворі зими, віддає врожай (50-85 кг) наприкінці серпня. Вчасно зібрані плоди у прохолоді зберігають товарні та смакові якості до жовтня.